Cele mai eficiente ceaiuri detoxifiere!

Detoxifierea este cel mai bun mod de a scăpa de substanțele dăunătoare acumulate, în urma consumului de alimente procesate și ultraprocesate, grăsimi, zaharuri, băuturi carbogazoase, alcool, tutun sau medicamente. Curele pe bază de ceaiuri detoxifiere reprezintă una dintre cele mai bune soluții la care poți apela pentru a revitaliza întregul organism. Iată câteva rețete simple pe care le poți pregăti cu ușurință, în fiecare dimineață!


1. Ceai de lămâie și ghimbir

Sucul de lămâie, bogat în vitamina C și flavonoide, ajută foarte mult în procesele de detoxifiere datorită proprietăților antioxidante și anticancerigene. De asemenea, proprietățile antibacteriene și antiinflamatoare ale ghimbirului contribuie la ameliorarea sau vindecarea afecțiunilor dermatologice și digestive. Un ceai de lămâie și ghimbir, consumat cu regularitate dimineața, va detoxifia organismul, va topi grăsimea abdominală și va da un plus de energie pentru întreaga zi.

Mod de preparare

Peste câteva felii de ghimbir, aproximativ 2 cm de rădăcină, se toarnă 250 ml apă fierbinte.

Se lasă la infuzat 5 – 10 minute.

Se adaugă sucul de la 1/2 de lămâie.

Se amestecă bine și se consumă dimineața.


2. Ceai verde, ghimbir și lămâie

Ceaiul verde este nelipsit în dietele bazate pe ceaiuri detoxifiere. Acesta este un antioxidant, antimicrobian și antiinflamator remarcabil, iar în combinație cu lămâia și ghimbirul oferă rezultate vizibile, într-un timp foarte scurt.

Mod de preparare

Peste o linguriță de ceai verde și câteva felii de ghimbir, aproximativ 2 cm de rădăcină, se toarnă 250 ml apă fierbinte.

Se lasă la infuzat 5 – 10 minute.

Se adaugă sucul de la 1/2 de lămâie și, opțional, 1/2 linguriță de miere.

Se amestecă bine și se consumă dimineața.

Aportul regulat al acestei băuturi va ajuta la curățarea pielii și la detoxifierea organismului.


3. Ceai de lămâie

Medicina chineză pune un accent deosebit pe tehnicile de detoxifiere. Una din recomandările sale pentru o sănătate optimă se referă la consumul regulat, dimineața, pe stomacul gol, al ceaiului de lămâie. Conținutul său bogat în vitamina C contribuie la refacerea rezervelor de colagen și stimulează digestia și metabolismul. Acest ceai elimină toxinele, arde caloriile, stimulează funcția hepatică, hidratează pielea și o face mai puțin predispusă la riduri sau la alte afecțiuni dermatologice.

Mod de preparare

Sucul proaspăt de la o lămâie se pune într-un pahar cu apă caldă.

Se amestecă bine și se bea dimineața pe stomacul gol timp de cel puțin 21 de zile.


4. Ceaiuri detoxifiere cu turmeric

Ceaiul de turmeric este în topul celor mai utilizate ceaiuri detoxifiere, datorită proprietăților antiseptice, antibiotice și antiinflamatoare remarcabile. Turmericul detoxifică ficatul, scade colesterolul rău, luptă împotriva anumitor tipuri de cancer, întărește imunitatea, îmbunătățește aspectul pielii, stimulează funcționarea sistemului digestiv și este un antiinflamator natural excelent.

Mod de preparare

Într-o cană de 250 ml adaugă un sfert de linguriță de turmeric, un sfert de linguriță de ghimbir pudră și apă fierbinte.

Acoperă cana și lasă totul la infuzat aproximativ 5 – 10 minute.

Opțional, poți adăuga 1 linguriță de miere naturală pentru un gust mai plăcut.

Consumă ceaiul de turmeric în mod regulat pentru o detoxifiere cu rezultate rapide.


5. Ceaiuri detoxifiere pe bază de scorțișoară

Scorțișoara se folosește frecvent pentru pierderea în greutate. Aceasta ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge și crește metabolismul glucozei, scăzând astfel nivelul de depozitare a grăsimilor.

Mod de preparare

Câteva frunze de ceai verde se pun într-o cană cu apă fierbinte.

Un băț de scorțișoară se adaugă în acest amestec timp de 5 – 10 minute, după care se îndepărtează.

Se adaugă sucul de la o jumătate de lămâie și un sfert de linguriță de miere.

Se amestecă bine și se bea zilnic pentru o detoxifiere corespunzătoare.


6. Ceai de păpădie

Ceaiul de păpădie este un aliat de încredere pentru ficat. Acesta ajută la eliminarea toxinelor din organism, îmbunătățește tranzitul intestinal, crește tonusul, ajută la eliminarea surplusului de apă și a substanțelor reziduale. Conține potasiu, fier, calciu, cupru, siliciu, mangan și întreaga gamă de vitamine B.

Mod de preparare

Se lasă la infuzat o lingură de plantă în 250 ml de apă fierbinte pentru 5 – 10 minute.

Se consumă dimineața pe stomacul gol, cel puțin 21 de zile.

Pentru rezultate maxime, consumă aceste ceaiuri detoxifiere până la ora 7 dimineața și lasă un interval de circa 40 de minute până la servirea micului dejun.

Leave a Reply