Terapia cu pisici! Cât de benefică este pentru sănătate?
Blănoșii, de care tot internetul s-a îndrăgostit, sunt adevărați terapeuți pentru oameni. Există studii și dovezi științifice care demonstrează efectele pozitive ale acestor feline mistice asupra sănătății și purificării spațiilor. Fie că ai o pisică foarte drăgălașă, căreia îi place să stea mereu în brațele tale, fie un ghemotoc introvertit, care ține la propria intimitate, experiența de a avea în preajmă acești prieteni deosebiți este întotdeauna plină de satisfacții și beneficii. Iată de ce au fost numiți, pe bună dreptate, terapeuții casei și cum poate terapia cu pisici să îți îmbunătățească starea de sănătate!
Reduc riscul apariției bolilor de inimă
Studiile au descoperit că pisicile pot reduce nivelul de stres, ceea ce are ca efect diminuarea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare. Acest companion minunat poate reduce cu aproximativ 30% posibilitatea de instalare a bolilor de inimă sau de apariție a unui accident vascular cerebral.
Terapia cu pisici în vindecarea oaselor, tendoanelor și mușchilor
Poate ai remarcat că, atunci când te doare o anumită parte a corpului sau simți o oarecare stare de rău și nu știi care este cauza, micul tău “detector” patruped își face culcuș exact pe locul cu problema. Un aspect și mai interesant este faptul că acesta stă pe zona respectivă fix atât cât este necesar. Peste toate acestea, torsul pisicii, unul dintre cele mai reconfortante sunete din lume, a fost asociat de mult timp cu capacitatea terapeutică de vindecare a oaselor și a mușchilor. Torsul creează vibrații la o frecvență de 25-150 HZ, intervalul 25-50 HZ având un efect pozitiv asupra mobilității articulațiilor, refacerii densității oaselor și reglării colesterolului și trigliceridelor. Ținând cont de descoperirile făcute, oamenii de știință au început să aducă mai mult în discuție modalități prin care să ajute pacienții cu diverse afecțiuni prin intermediul sunetelor emise de pisici.
Terapia cu pisici induce un somn profund și regenerator
Mai multe studii din Marea Britanie au evidențiat faptul că numeroase persoane (în special femeile) preferă să doarmă cu pisicile, raportând că somnul este mult mai odihnitor atunci când aceste feline se corcolesc lângă ele în pat. 80 % dintre cei care au participat la studiile efectuate au confirmat că somnul a fost mult mai odihnitor datorită animăluțului de companie, în timp ce doar 20 % nu au simțit niciun efect benefic.
Terapia cu pisici reduce stresul și anxietatea
Prezența unei pisici în preajma ta poate declanșa eliberarea de substanțe chimice calmante în corp, care reduc stresul și anxietatea. O simplă sesiune de mângâiere este, de obicei, suficientă pentru a simți un plus de fericire și relaxare.
Mai puține alergii pentru cei mici
Știai că apropierea copiilor cu vârsta sub 1 an de animalele de companie poate să-i protejeze în timp împotriva mai multor tipuri de alergii, precum alergia la părul de animale, acarienii de praf, ambrozie și iarbă?
Videoclipurile cu pisici, o formă de terapie excelentă
Un alt studiu, realizat pe un grup de 7000 de persoane, a arătat că vizionarea videoclipurilor cu pisici stimulează emoțiile pozitive ale spectatorilor, diminuând în același timp sentimentele negative. Dacă obișnuiești să petreci multe ore săptămânal pe YouTube sau pe rețelele de socializare, urmărind paginile cu pisici sau vizionând clipuri video cu acestea, e bine să știi că activitatea ta nu este în zadar. La nivel subtil, fiecare imagine duce la relaxarea ta emoțională, psihică și fizică.
Apelează la terapia cu pisici, aducând aproape de tine un prieten felin, cu care să îți împarți dragostea!