Vacanță Zanzibar! Ești gata pentru o destinație turistică inedită?

Vrei ca în acest an să ai un concediu cu totul altfel, în mijlocul unor peisaje de vis? Vrei să te răsfeți pe plaje exotice cu nisip alb și să vizitezi unele dintre cele mai fascinante locuri de pe planetă? Atunci dă startul pregătirilor pentru o vacanță Zanzibar!

De la plajele scăldate de apele turcoaz și alintate de razele unui soare tropical cu chef de joacă până la parcurile naționale cu specii rare în lume și orășelele istorice incluse în Patrimoniul UNESCO, fiecare obiectiv va fi o sursă reală de bună dispoziție și antren. Vechea capitală Stone Town, Kizimkazi – “sătucul” delfinilor, Pădurea Jozani, Parcurile Naționale Manyara, Tarangire și Serengeti, Craterul Ngorongoro, Insula Mnemba și Plaja Nakupenda sunt doar câteva dintre locațiile pe care trebuie să le bifezi pe lista de vacanță Zanzibar.

Stone Town

Pe străduțele orașului de piatră Stone Town, vei avea ocazia să pornești într-un tur pietonal cu parfum de istorie. Aici vei descoperi, printre muzee și vechi palate, și casa în care a copilărit legenda muzicii rock, Freddie Mercury. Frumusețea Grădinii Forodhani, cunoscută și sub denumirea de Jubilee Gardens, cu siguranță îți va lăsa și ea multe amintiri splendide. De asemenea, Ruinele Palatului Mtoni, Fortul Vechi, Casa Minunilor, Casa Livingstone, Bazarul Darajani, Jaws Corner și fascinantele uși zanzibareze cu design ce dăinuie de secole vor aduna în albumul foto numeroase instantanee memorabile.

Insula țestoaselor, de inclus într-o vacanță Zanzibar

Dacă îți plac țestoasele de uscat, ar fi păcat să ratezi turul Prison Island. Denumită și Insula Țestoaselor, aceasta oferă turiștilor prilejul de a se apropia de reptilele cu carapace pentru a le hrăni, a le observa în habitatul lor natural și pentru a surprinde câteva fotografii senzaționale.

Delfinii din Kizimkazi și Insula Mnemba

Un Safari Blue de excepție printre apele cristaline cu reflexii turcoaz – smarald ale Oceanului Indian te va “teleporta” într-o altă dimensiune, cea în care predomină serenul, voia bună și spectacolul senzațional al naturii. Niciun pachet de vacanță Zanzibar nu este complet fără o incursiune printre bancurile de pești exotici multicolori și recifele de corali.

Dacă în jurul insulei Mnemba vei avea parte de cele mai tari sesiuni de snorkeling, în Kizimkazi vei “întâlni” cele mai iubite mamifere marine de pe Terra, delfinii. Splendorile acestor locuri sunt greu de descris în cuvinte; tocmai de aceea, va fi misiunea ta să le descoperi rând pe rând și să te încarci cu frumusețea lor aproape ireală.

Ferma de mirodenii Kidichi

După relaxarea de pe bancurile cu nisip fin, înotul în cele mai încântătoare ape și plimbările cu dhow-urile tradiționale, o vizită la vestita fermă de mirodenii Kidichi este o alegere excelentă. Cunoscută la nivel internațional, aceasta oferă posibilitatea de a afla mai multe despre condimentele și produsele autohtone, putând cumpăra un suvenir înmiresmat pentru cei de acasă.

Pădurea Jozani, pe lista de vacanță Zanzibar 

Pădurea Jozani este un alt loc pe care trebuie să îl vezi într-o vacanță Zanzibar! Singurul parc național de pe insulă aduce în prim-plan coloratura și biodiversitatea unor medii unice în lume. Maimuța roșie Colobus, hyraxul de copac, Galago și pleiada de păsări și fluturi într-o cromatică magistrală atrag anual un număr impresionant de turiști dornici să vadă live specii din cele mai diverse.

Pe parcursul sejurului tău nu uita să adaugi pe lista de activități pescuitul, plimbările cu dhow-uri la asfințit și degustarea preparatelor culinare tradiționale. O vacanță Zanzibar de succes trebuie să cuprindă cât mai multe experiențe, așadar, nu ezita să încerci lucruri noi!

Leave a Reply